Uitvaart organisaties

Uitstrooien van as met bloemzaad

Het Strooiboeket is een nieuw product dat samengesteld is om mensen te helpen de as van hun dierbaren te verstrooien. Het vervult een leemte binnen het aanbod van de crematie-markt en haakt in op de trend van ‘de overledene terug te brengen naar de natuur’. Hierin is Het Strooiboeket uniek in zijn soort. Het is handzaam, gemakkelijk in gebruik, door veel mensen te gebruiken en geeft net de andere beleving aan het afscheid nemen van de dierbare.

Het strooiboeket is een katoenen zakje. Hierin zit een papieren zakje met zaad, een instructie boekje en een gripzakje om de as met de zaden te vermengen. Het strooiboeket is een mengsel van inheems en niet gemodificeerd zaad. Eenjarige en meerjarige soorten voor een optimaal resultaat. Het vermengen van as met bloemzaad kan door de crematoria of de uitvaart organisaties verzorgd worden. Mensen kunnen thuis eventueel ook het bloemzaad na zaaien als de as verstrooid is.

...We hebben voor alle kinderen een zakje genomen.
Zo kan iedereen zijn eigen gedenk plekje creëren ...

Variaties

Er zijn vier variaties om uit te kiezen. Ochtendgloren, Middagzon, Avondzon en Hemels. Alle boeketten zijn anders van samenstelling. Hierdoor hebben de nabestaanden de keus om een boeket te kiezen die voor hen, het best bij de overledene past. Dit kan er één zijn, maar het kan net zo goed dat meerdere nabestaanden ieder een andere strooiboeket kiezen.

Per Strooiboeket kan er gekozen worden voor de optie dat er één of twee zakjes zaad in zitten. Als er één zakje zaad in zit wordt deze vaak aan de nabestaande meegegeven voor thuis. Wanneer er een Strooiboeket met twee zakjes zaad wordt gebruikt, kan er zowel bij het crematorium als thuis uitgestrooid worden.

Strooivelden aanleggen

Bij crematoria kunnen bloemenweides op de strooivelden aangelegd worden. Hierbij is het belangrijk dat de juiste soorten bloemen gepland worden. Wij leveren hiervoor de juiste zaadmengsels aan. De zaden ontkiemen op alle grondsoorten in Nederland. De bloemsoorten in het basismengsel komen ook terug in de diverse Strooiboeketten. Het is een samenstelling van éénjarige en meerjarige bloemsoorten voor een optimaal resultaat.
De strooivelden moeten een paar keer per jaar bijgeknipt worden. Dit soort voor een optimale bloei.

Prijzen en contact

Voor de prijzen, minimale afnames en levertijden kunt u contact met ons opnemen. Alle Strooiboeketten worden met de hand, in Nederland samengesteld.

De Strooiboeketten

Ochtendgloren

Ochtendgloren is een boeket van wilde bloemenzaad dat samengesteld is met frisse ochtend kleuren. Zo kunt u denken aan kamille, witte bloemen, (zacht)gele bloemen, klaproos, blauw-paarse bloemen ed. Het strooiboeket heeft een mengsel van meer dan 15 eenjarige en meerjarige bloemsoorten.

Middagzon

Middagzon is een mengsel wilde bloemzaad samengesteld uit de fellere en frisse bloemsoorten. Een mengsel dat het leven viert in alle kleuren en tinten. Zo is te denken aan blauwe , gele, paarse en rode bloemen. Het boeket heeft 12 éénjarige en meerjarige soorten in zich. Voor een optimaal resultaat.

Avondzon

De Avondzon is een mengsel vurige warme kleuren. Wilde bloemen als klaproos, vergeet-mij-nietjes en veldsalie zorgen voor warme rood, paars en blauw tinten. Dit boeket is warm als een avondzon. Met 12 soorten is dit een divers palet van tonen. Opgebouwd uit eenjarige en meerjarige bloemen.

Hemels

Het boeket ‘Hemels’ bestaat uit wilde bloemenzaad van lichte tinten en tonen. Fijne zachte bloemetjes. Zoals Bolderik, Vergeet-me-nietjes en Wilde cichorei. Dit boeket is vriendelijk, zacht en divers met meerjarige en eenjarige planten. De 15 bloemsoorten vullen elkaar schitterend aan.